Mats Gustafson

nerada působím pateticky. když ale přijde řeč na tohohle pána, nedokážu se držet na uzdě. a vlastně ani nechci.
 

tvorbu švédskýho rodáka (1952), v současný době usazenýho v NY, netřeba dlouze představovat. módní ilustraci dokázal posunout do zcela jiný dimenze a dnes je právem vnímán jako absolutní legenda. o jeho mistrovství svědčí i skutečnost, že má na kontě nesčetný množství spoluprací s prestižními módními magazíny. bezhlavě se zamilovat do jeho díla je až příliš snadný. nemusíte ani patřit mezi vyznavače minimalismu či vášnivý obdivovatele akvarelu.


v souvislosti s jeho jménem mě napadají jen samý superlativy. protože ON je génius. nepřestane mě fascinovat, do jaký míry jsem schopná mu znovu a znovu podlehnout. ve vypjatý atmosféře období, kdy mi zbývají dva měsíce do odevzdání bakalářky a já propadám pocitům zoufalství a temnejm myšlenkám, funguje jako nesmírná psychická vzpruha. každodenní dávka Gustafsona a jsem zase životaschopná. doslova.



jeho uměleckej odkaz rozvíjí ve své tvorbě - z mýho pohledu naprosto fantasticky - současná výtvarnice Aurore de la Morinerie, která zasvětila několik let studiu tradiční čínské kaligrafie, o té ale někdy příště. momentálně balím kufry, zvedám kotvy a mířím vstříc novým dobrodružstvím za milým do prahy rozšířit si obzory ve svý badatelský činnosti. držím si proto pěsti, aby tahle mise byla co možná nejúspěšnější.

a co pomáhá vám, když se cítíte fakt mizerně ?

Komentáře

  1. milujem, keď niečo zaujímavé nájdem a tieto ilustrácie ma dostali úplne. ďakujem :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

- merci za zastaveni

Oblíbené příspěvky