šaty mohito   |   serigrafie "body mého těla" - stanislav diviš



modrý z nebe a novej kumšt na stěnu. právě to jsem si nadělila pod stromeček. snad možná jako pomyslnou náplast na všechny ty rány osudu, jimiž mi uplynulej rok zpestřoval život. rok plnej zvratů. rok, kterej v mnohým připomínal kovbojku či spíše pohádku o tom, kterak chudej hloupej honza ke štěstí přišel. rok, kdy jsem si připadala jako uvnitř mlejnku na maso. kdy jsem odešla ze školy, pohádala se s těmi nejbližšími, odstřihla pupeční šňůru a s pár tisícovkami v kapse, který činily mý celoživotní úspory, se rozhodla postavit na vlastní nohy. rok, kdy jsem neměla jistotu, jestli se zítra probudím a budu mít střechu nad hlavou. kdy jsem střídala jednu práci za druhou, abych se při každý příležitosti jen ujistila v tom, že svůj vysokoškolskej diplom můžu klidně spláchnout do záchodový mísy. rok, kdy jsem se nesčetněkrát stěhovala a okusila, co znamená existenční tíseň. kdy jsem nebyla schopná vážit si sebe sama a byla přesvědčena o tom, že celá má existence je pouho pouhej omyl. kdy zcela přirozeně v souvislosti s těmito okolnostmi stejně jako míra optimismu klesala i má tělesná hmotnost. inu, byl to rok po strop plnej vypjatejch situací a probdělejch nocí, za který jsem však ve finále nesmírně vděčná. právě to je totiž nefalšovaná univerzita života. nutno podotknout, že nebejt jakuba, patrně si už notnou chvíli hovím pod drnem. ne snad proto, že by mě hýčkavě konejšil povídačkami o tom, že bude líp a cpal zlaťáky na přilepšenou. ba ne. jeho strategie je zcela opačná. jakožto bytostnej ostrej kritik nikomu nic nenalhává. nemaže med kolem huby. jsi v průseru? každej svýho štěstí, proto teď nefňukej a jednej! i v tom nejpalčivějším problému se dokáže nimrat tak urputně, dokud v sobě nezmobilizujete poslední zbytky energie k tomu, abyste se z toho tekutýho písku pod nohama začali hrabat sami. a aby těch superlativů kolem jakuba nebylo přeci jen málo, na vědomost se dává, že jsme se naše pětiletý soužití rozhodli zpečetit. teď už jsme tři. a vám, milé děti, vinšuju, aby těch vašich následujících dvanáct měsíců bylo přeci jen méně dobrodružnejch (pakliže tedy nemáte sebevražedný tendence). aby šlo všechno jako po másle a abyste je prožily po boku těch, co máte rády. já se v novým roce prozatím rozkoukávám, přemýšlím, plánuju, těším se. kupříkladu na tuto sobotu.

pées - jen štěstí, že i ta sebedramatičtější pohádka má dobrej konec. a já nepřestávám věřit, že tohle je jen začátek jednoho dobrýho konce.

Komentáře

  1. 2015 bude rozhodne lepší! zo srdca ti to prajem!

    a chlpáč rokošnýý

    OdpovědětVymazat
  2. babô má pravdu!
    nech sa darí :-*

    OdpovědětVymazat
  3. tak to máme trochu podobný....u mě začal dobře, ale pak se podělal...neni nad to, když ti okolí dává najevo, že seš ten největší lidskej odpad, kterej každej nenávidí

    OdpovědětVymazat
  4. Týjo, moc pěkně napsáno! Koukám, že 2014 byl dost dramatickej nebo aspoň v nějakým smyslu na houby pro spoustu lidí. Tak snad bude 15ka naopak pro nás všecky super!

    OdpovědětVymazat
  5. Ty šaty vypadají skvěle, nad podobnýma jsem se tam rozhodovala, ale nakonec je tam nechala...těším se na outfit! ;)
    Style by Eliza

    OdpovědětVymazat
  6. ta barva šatů je úžasná !

    Check my blog YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  7. krásne napísané, držím palce. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já Ti přeji do nového roku jen samá pozitiva, nebo zkušenosti, které se v pozitiva obrátí ! Arnoštka je nádherná a tvůj blog i instagram mě moc baví. Jsi skvělá fotografka a myslím, že ať už se školou nebo bez, máš jistou budoucnost v tomto oboru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. - panejo, moc dekuju za samou chvalu ! kez by jen .)

      Vymazat
  9. Markétko ať se ti daří! držím palce ať se všechno uklidní a je dobře... a psík je uplně úžasnej! doufám že vás obě někdy uvidím naživo! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mám takovou, takovou radost!! Zdá se, že jsi měla fakt extrémně náročný rok, mrzí mě, že jsi musela projít takovou ''pakárnou'', ale přece jen to má i něco do sebe, tak zaprvé...Arnoštka ♥!!! a za další alespoň víš, jaký jsi ''silák'', člověk s obrovskou vůlí a bojovnice...Strašně Ti přeji, že se vše obrací k lepšímu :)

    OdpovědětVymazat
  11. bude lepšie!:)
    u mňa bol rok 2014 ako na hojdačke, raz sa mi všetko darilo a potom sa to náhle zmenilo, niekedy to takej miery, že som sa musela každé ráno premáhať, aby som vôbec vyšla z bytu či z postele. tak nech je rok 2015 lepší!:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

- merci za zastaveni

Oblíbené příspěvky