3 elixíry života




milé děti, není nad správnej pitnej režim. leč nejen z vody živ je člověk. o tom, jak tyhle tři tekutý zázraky dokáží vzpružit vyčerpanej organismus, bych mohla psát básně. inu, vyzkoušejte a posuďte sami !


1. zelenej jíl - nebudu zastírat. informace o tom, že na něj nedá dopustit samotnej Belmondo, mě přiměla uhánět do nejbližší zdravý výživy a objednat si jej. tento šedozelenej prášek, kterej pochází z rozkladu živce, má vynikající absorpční schnopnosti, díky nimž pomáhá při vylučování škodlivin z těla. navíc je plnej cenných minerálů! pravda. chuťový pohárky vrnět blahem sice nebudou, leč hodláte-li se pustit do řádné detoxikační kůry, neměli byste zelenej jíl v žádným případě opomenout. a co s ním? 1 čajovou lžičku důkladně promýchejte ve 1oo ml vody a nechejte louhovat několik hodin (třeba jako já přes noc), přičemž vypít stačí pouze zaktivovanou vodu. stejně dobře však poslouží i sedlina, kterou lze využít jako pleťovou masku.


2. zelenej ječmen - netřeba představovat, netřeba velebit. zkrátka super potravina, která je ideálním pomocníkem (nejen) na mou chudokrevnost.


3. lektvar KKF neboli čaj z koriandru, kmínu a fenyklu - pro tyto účely je dobrý pořídit si hmoždíř (ač lze daný ingredience koupit rovnou mletý). v něm rozdrtíme 1/4 lžičky semínek koriandru,1/4 lžičky semínek římského kmínu a 1/4 lžičky semínek fenyklu, zalijeme horkou vodou a necháme louhovat 1o minut. tento fantastickej odvar podporuje zažívání, stimuluje odbourávání tuků a vylučování toxinů. připravuju jej takřka každý ráno a můžu jen a jen doporučit. výborně chutná s citrónem.



a jaký jsou Vaše osvědčený elixíry života, mládí a zdraví?

Komentáře

  1. jakto, že znám jen teplou vodu s citronem? ale tu piju každý ráno, i když za ten jíl bych ji mohla vyměnit ;-) ječmen jsem zahlídla, ale ozkoušeno nemám a na ten poslední mam všechno doma, takže je jasný co mě zítra čeká a nemine, díky moc za tipy!

    Kráska dne

    OdpovědětVymazat
  2. Tak u mě je to určitě zelené smoothie každé ráno, na banán s nějakou listovou nedám dopustit, přesně jako ty piju každý den výluh ze zeleného jílu a pak ho plácám na ksichtík no a když mě přepadne bacil, což se ale na kytko stravě moc nestává, tak je třeba zázvorový čaj, ale to už všichni známe, že ? :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

- merci za zastaveni

Oblíbené příspěvky