svetr h&m trend   |   kalhoty secondhand   |   kabelka bershka   |   boty baťa


jak nic nechtít ? nemám sebemenší důvod nebýt šťastná. mám všechno. všecičko, po čem jsem kdy v hloubi duše tajně (i veřejně) prahla. a mám dokonce i to, o čem se mi dřív ani nesnilo. oddanýho jakuba, vytouženýho psa, fantastickej prosluněnej byt s terasou, práci, co mě baví, skálopevný zdraví a štěstí na hodný lidi kolem sebe. a přesto ! přesto mě pronásledují tendence věčné nespokjenosti s vlastní existencí. festival 4 + 4 dny v pohybu mi na tuhle otázku přinesl částečnou odpověď. netřeba totiž tento stav vnímat ryze negativně (pakliže ovšem každej měsíc neobohacujete svou garderóbu o novej pár bot) a cítit se za každých okolností provinile. naopak. chtít znamená být na živu. niterná přání, fantazie a sny nás činí aktivními, jsou motorem, kterej nás žene kupředu. jsou úhlavním nepřítelem stagnace a pasivity. bez nich bychom byli jen chodící fláky masa. člověk je stvořenej k tomu stále něco chtít a usilovat o dosažení svých tužeb. a sotva je získáme, zatoužíme po jiných - neboť jak známo, s jídlem roste chuť. já sama se už delší čas pokouším najít jistou rovnováhu mezi "zdravými" přáními a lacinou materiální potěchou. okolnosti mě naučily žít nízkorozpočtově a šetřit - na jídle (produkty od lokálních zelinářů z doprodeje), oblečení (sekáče) i vybavení domácnosti (bazary a blešáky). tím pádem si mnohý z radostí chtě - nechtě odepřít musím a často mi to ani nevadí. přesto vnímám onen citelnej tlak, kterej i na nás šetřílky současnej konzumní svět vyvíjí. dost možná bych se bez tohoto mohérovýho hunáče hravě obešla. dospěla jsem však k závěru, že bez něj by má mrazem zkřehlá tělesná schránka přečkala (nejen tuhle) zimu jen stěží. a ač mě tato investice stála nekřesťanský peníze, nelituju, poněvadž vím více než dobře, že spolu prožijeme nekonečný množství zítřků.


a jak jste na tom s (ne)chtěním vy ?


pées - kalhoty (za necelejch 6o kaček - není totiž nad naše kroměřížský sekáče ♥) a kabelka (ve slevě z 999,- na 99,-) tvoří dokonalej protipól k na mé poměry poněkud dražšímu kousku. tak. a vesmír je v rovnováze.

Komentáře

  1. yeah! to je nejlepší outfit ever! :)) moc se mi líbí ten svetřík a botami :)) sluší ti to moc!

    Style Solution

    OdpovědětVymazat
  2. chápu taky mám takový pocity... takovýto že bych si neměla dovolovat být smutná nebo otrávená protože mám přece všechno ale stejně to tak prostě někdy je... na druhou stranu - no a? a svetr je prostě boží! mám to podobně se svým alpakovým :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

- merci za zastaveni

Oblíbené příspěvky