MBPFW & Tereza Otáhalíková



         
milé děti, měli jste tušení, že ještě před pár desítkami let panoval přísný zákaz fotografování na přehlídkách? a že veškeré informace o představovaných kolekcích plynuly do módních žurnálů pouze prostřednictvím záznamů kreslířů, kteří tak museli oplývat brilantní pamětí a značnou bystrostí? takoví Američané kupříkladu vyráželi na pařížský svátek módy ve velmi početných skupinách. důvod? každý z členů týmu se specializoval na konkrétní detail oděvu, přičemž ihned po přehlídce dali hlavy dohromady a na papír tak "hodili" takřka identický model, který se ještě před chvílí nesl po mole. nutno totiž podotknout, že během přehlídek se nesměly pořizovat ani žádné kresebné záznamy.
dnes jsme naproti tomu fotografickým materiálem doslova zahlceni. sledovat světové přehlídky online se stalo běžnou praxí a stejně tak se můžeme vždy ještě za tepla těšit na profesionální fotografický report, nehledě na les "ajfounů" takřka všech přítomných, díky čemuž můžou krmit svůj instagram již pár vteřin poté, co modelka vstoupí na molo. mnozí z vás tedy pochopí mé upřímné nadšení, že po jisté odmlce se módní kresba opět vrací do hry. o to větší radost pak mám, že v rámci právě probíhajícího mbpfw se lze těšit na skvělé kresebné výstupy mladé talentované návrhářky terezy otáhalíkové, které tvoří pro moda.cz !


Komentáře

  1. Krásně namalováno! Na mě působí určitě více esteticky, než fotky. Opravdu si prohlédnu každý detail, kdežto fotky jen tak rychle proletím, protože je každá stejná.

    Piosek

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem na to koukala a moc se mi ten nápad líbí! :3

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

- merci za zastaveni

Oblíbené příspěvky