březen jest měsícem knihy. toť žádné nóvum. a ač jsem v uplynulých březnových dnech byla čtenářsky méně činná, než bych si bývala byla přála, o pár titulů se má knihovna přeci jen rozrostla. nezbývá tedy, než to dohnat v dubnu!


Indiánské létoAmerika padesátých let, jak ji během svého tříměsíčního pobytu v New Yorku poznal Ludvík Aškenazy jakožto delegát OSN. Amerika plná kontrastů, přepychu a bídy, smíchu a slz, tragických i komických osudů obyvatel tehdejšího nekonečného New Yorku. Amerika v drobných lyrických dojmech a živých obrazech.


Tam a zpátky. Současný design, architektura a urbanismus - pakliže si pokládáte otázku, co dnes znamená být současným, odpověď s největší pravděpodobností najdete v této publikaci, jejíž součástí jsou odborné studie, rozhovory s významnými osobnostmi a řada obrazových reprodukcí.  

Zavři oči a leť - moderní povídky Oto Linharta reflektující zrod "nové divokosti, s níž si nikdo neví rady". důležitý je především úspěch, sociální status, bohatství.

A křížovky z Levných knih, neboť bez nich by to zkrátka nešlo!



pées - jen marně přemítám, kdy naposledy jsem si pořídila knížku jinde, než v antikvariátu či bookstoru některé z galerií.

a kde nejraději nakupujete knihy vy ?

Komentáře

Okomentovat

- merci za zastaveni

Oblíbené příspěvky