COMEBACK




triko H&M  Trend   |    sukně Reserved   |    brýle vintage shop


jsou momenty, kdy si neodpustím být patetická a sentimentální. a tohle je jeden z nich. víte, záplata je ve skutečnosti jen lepší díra. stačí strčit prstem a všechny ty kulisy ideálního světa se zřítí k zemi. v ten moment zjistíš, že bez pozlátka, filtrů a lajků je celá naše společnost jako ementál. skrz na skrz plná děr. prázdná a citově vyprahlá jako kráter po meteoritu. ve jménu konzumu a absolutní nadhojnosti zoufale lepíme tyto díry. krmíme naše životy nesmysly v naivní víře, že nás učiní šťastnými. leč jak známo, není všechno zlato, co se třpytí. marníme náš čas udržováním prazvláštních (virtuálních) vztahů, ale tak nějak jsme při tom zapomněli na lidskost a skutečné hodnoty. tím vším ono prázdno v nás jen prohlubujeme. kloužeme po povrchu, často po velmi tenkém ledě, a bojíme si připustit, jaký dopad to na naše psychické zdraví může mít ...

ve snaze pochopit sebe samu a stát se přínosnější pro tuto planetu jsem si tedy naordinovala poměrně slušný očistec. rozhodla se po mnoha letech vystoupit ze zajetých kolejí, odstřihla se od všeho, co mi nepřinášelo radost, přestala se stýkat s lidmi, kteří ve mě nevzbuzovali důvěru, eliminovala pobyt na sociálních sítích, strávila týden putováním po rumunských kopcích a především - změnila jsem práci. a ačkoli jsem vstupovala na zcela neznámou půdu (od dějin umění ke speciální pedagogice) a na cestě číhala řada překážek, vnitřně jsem vždy cítila (intuice?), že jdu správným směrem. posledních devět měsíců mi dalo ranec životních lekcí, pořádně otevřelo oči a naučilo pokoře. zpětně vím, že to bylo NEJLEPŠÍ a NEJROZUMNĚJŠÍ rozhodnutí, jaké jsem za posledních osmadvacet let učinila. 

pakliže jste tedy i vy dlouhodobě nespokojeni, děsí vás vlastní stagnace a chcete zkrátka od života VÍC, jen jste svázáni vlastním strachem a obavami z neznáma, kopněte se do zadku a udělejte onen pověstný první krok. chce to trochu kuráže, ale stojí to za to. věřte mi! jsem přesvědčená, že v tomto ohledu je rčení "změna je život" více než pravdivé.


PS: ideálním startem na cestě k lepšímu já může být digitální detox - aktuálně s Radiem Wave. 
a vaší pozornost by neměl uniknout ani tento příspěvek


Komentáře

Okomentovat

- merci za zastaveni

Oblíbené příspěvky